RESIDANCE

Başkent sahnelerine paraşüt inecek

ImageTürkiye prömiyeri gerçekleştirilecek olan "Paraşütün Renkleri" koreografisinin de içinde yer aldığı "Dansla Randevu", 9 Nisanda seyirciyle buluşuyor. Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu’nun (MDT) yeni yapıtı "Dansla Randevu", dört ayrı koreografiden oluşuyor.

 

Sanat hayatını Almanya’da sürdüren ve eserleriyle pek çok uluslararası festivale katılan Suna Göncü, Başkent’te Modern Dans Topluluğu’nun (MDT) konuğu oldu. Göncü’nün Türkiye prömiyeri gerçekleştirilecek olan "Paraşütün Renkleri" koreografisinin de içinde yer aldığı "Dansla Randevu", 9 Nisanda seyirciyle buluşacak.

 

Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu’nun (MDT) yeni yapıtı "Dansla Randevu", dört ayrı koreografiden oluşuyor. Yapıtta, ilk kez 2000 Dans Platform Türkiye kapsamında sahnelenen "Seni İstemiyorum-Rubato", Suna Göncü’nün Türkiye prömiyeri gerçekleştirilecek olan "Paraşütün Renkleri", Bürge Kayacan’ın ilk kez 2002’de sahnelenen "Form 1.1" ve Beyhan Murphy’nin "Rondo A la Turka" adlı koreografileri bulunuyor.

 

Paraşüt gibi renk renk

 

Suna Göncü, "Paraşütün Renkleri" adlı eserin Ekim 2006’da Almanya’da gerçekleştirilen "Melez Festival Bochum" için yaratıldığını ve Türkiye’de ilk kez sahneleneceğini söyledi. Paraşütün farklı renklerden meydana geldiğini ve eserin temasının da bunun üzerine kurulu olduğunu anlatan Göncü, "Bir paraşüt inerken renkleri görülür. İnsanlar da tıpkı paraşüt gibi renk renktir" dedi. Bu koreografiyi yaratırken dansçıların teker teker kimliklerini yansıtabilecekleri bir tema aradığını belirten sanatçı, "Bir hareket var ortada ama insanlar onu kendi kimliklerini katarak, kendi stillerine göre yapıyorlar. İşin özü bu..." diye konuştu.

Kaynak: www.hurriyet.com.tr


Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile